Att gå från klarhet till klarhet vad betyder det för dig?

För oss betyder det ALLT!

 

Banner

Öppna kurser

MI-Motiverande samtal - Fortsättning

2 dagar

 

Om kursen

Motiverande samtal (Motivational Interviewing) är ett förhållningssätt och en samtalsmetod som används i rådgivning och behandling för att underlätta förändringsprocesser. MI handlar om att hålla ett samtal så att människor talar sig själva in i förändring, grundad på sina egna värderingar och intressen.

 

På de här två dagarna kommer vi att gå igenom de olika stegen och ha många övningar.
BÖRS-kommunikationsfärdigheter med fördjupning att ställa framkallande frågor som lockar till förändring.

 

MITI/CLAMI Hur mäter man ett MI-samtal, fokusering/styra mot mål där går vi igenom vikten av att ha målbeteende för fokusering och styrning i samtalet. Vi kommer också att behandla ambivalens och diskrepans.

 

Innehåll

  • Att ställa framkallande frågor
  • Övningar i att hantera motstånd
  • Vi lär oss känna igen personens önskan, förmåga, vilja, skäl etc. till förändring
  • Vi lär oss utforska drivkrafterna till förändring
  • Fokusering/styra mot mål
  • Träna och lyssna att upptäcka MI-andan i ett samtal
  • Att jobba med mål och handlingsplan

 

För vem

Det här är en fördjupningskurs för dig som redan har gått introduktionsutbildningen eller som praktiserar delar av MI redan idag och vill få lite mer ”innanför västen”.

 Anmäl dig

Kursdatum och info

Stockholm

21-22 Maj >> (Pris: 13 900 kr)

Pris: 13 900 kr
Antal kursdagar: 2
Lediga platser: Ja
Kursledare: Lars
Kurslokal: Liljeholmen
Tider: 09:00-16:30
Kursledare

Lars

Lars är en inspirerande utbildare och föredragshållare med mångårig erfarenhet av att arbeta med uppdrag i kommunikation, bemötande och sociala sammanhang. Han har också erfarenhet att arbeta med människor som arbetar med människor i utsatta situationer. Han utbildar och föreläser med både kompetens och en stor portion humor som resulterar i många lovord och nöjda kursdeltagare. Han är konsult, pedagog och utbildad inom psykoterapi. Lars vågar utmana, engagera och väcka tankar hos kursdeltagarna och att få deltagarna att tänja på sina gränser.


Bra att veta


Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett ”välkommen-mail”, där du får reda på plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta inför kursen.


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor kontaktar du oss på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att ”tiden gick alldeles för fort”, och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppleva att tempot tidvis kommer att vara högt, bara för att du ska får lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande, engagerande och kunskapshöjande kurs.