Banner image

Öppen kurs

Diplomerad teamcoach i Orangino Work

 

1 dag

 

Om kursen  

Alla vill att deras team ska vara högpresterande. Som chef eller arbetsledare har du ett stort ansvar för detta. Den psykosociala arbetsmiljön påverkar i högsta grad hur dina medarbetare presterar på individ- och gruppnivå. Forskningen visar, att det som allra mest utmärker högpresterande team är social trygghet. I ett sådant klimat kommer alla till tals lika mycket och ingen straffas när man gör fel eller misslyckas. Detta gör medarbetarna mer kreativa och de vågar ta risker för att kunna utvecklas och prestera bättre. I denna kurs du får en praktisk verktygslåda för att utveckla ett effektivt och högpresterande team. Du blir diplomerad teamcoach i Orangino Work.

Kursen ger dig kunskap om vad som driver teams prestation och motivation. Du arbetar med strukturerad dialog i en lustfylld spelform och tränar ditt team i lärande attityd, feedback och öppen kommunikation. Du får också insikt om varför socialt trygga team presterar bättre och hur du frigör inre motivation hos dina medarbetare. Du lär dig hur du använder dialogmetoden Orangino Work i ditt eget team för att stärka ert teamwork. Det är enkelt att förbereda, skapar kraftfulla resultat och kan användas i både lednings- och arbetsgrupper.

 

 Innehåll

 • Högpresterande team.
 • Ledarens nya roll.
 • Inre motivation.
 • Dialog, aktivt lyssnande, reflektion.
 • Orangino Work - metod och verktyg.
 • Styrkor och framgångsbeteende.
 • Praktisk träning och konkreta övningsupplägg.

 

Kursmaterial – det här får du med dig:

 • Kursdokumentation.
 • En komplett verktygslåda Orangino Work. Den består av en arbetsbox (220 kort med definierade arbetsbeteenden och skattningsverktyg för dialogerna).
 • Digitalt pedagogiskt handledarstöd.
 • Beskrivning på övningar och workshopupplägg.
 • Deltagarmaterial för arbete i egna teamet.
 • Diplom Teamcoach.

 

Ny studie: Träning i dialog ger driftiga och trygga arbetsteam


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

11 600 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Ann

Ann är en erfaren chefsutbildare med omvittnad pedagogisk och kommunikativ förmåga. Ann har en bakgrund inom kommunikation och flerårig egen chefserfarenhet.

Ulla

Ulla är Orangino AB's grundare, utvecklare av metodiken Orangino Work och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Hon är en erfaren organisationskonsult som framgångsrikt drivit förändringsprojekt i organisationer inom både offentlig verksamhet och i näringslivet.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.