Banner image

Öppen kurs

Att leda förändringsprojekt

1 dag

 

Om kursen

Förändringstakten i dagens samhälle är snabbare än någonsin, en viktig framgångsfaktor för företag och organisationer har blivit att själva klara av att driva förändringsarbeten med hjälp av agila metoder.

 

På den här kursen går vi igenom de olika beståndsdelarna i framgångsrika förändringsprojekt, vi diskuterar hur det skall kunna införas på deltagarnas respektive arbetsplatser. Du kommer arbeta praktiskt med de olika verktygen. Vi kommer att gå igenom svårigheter som kan uppstå vid införandet av agil/Lean projektmetodik, och hur dessa kan hanteras på ett bra sätt.Efter kursen kommer du ha den kunskap som krävs för att driva och genomföra förändringsprojekt med Lean projektmetodik. Du kommer även att ha en plan för hur du kan börja tillämpa detta på din egen arbetsplats. .

 

Innehåll:

  • Vad är förändringsprojekt.
  • Delmålens betydelse.
  • Timeboxing-ett verktyg för fokus.
  • Visualisering.
  • Dagliga möten i praktiken.
  • Projektstyrningstavla.
  • Hur hanterar man förändringsmotstånd.
  • Många praktiska övningar.

 

För vem

För dig som kommer att driva eller redan driver och medverkar i ett förändringsprojekt.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

7 700 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lisa

Fredrik

Fredrik bidrar till att ledare och team skapar en riktigt bra arbetstrivsel och utmärkta arbetsresultat. Sätt att åstadkomma detta är bla att utveckla samarbete, kommunikation, självinsikt samt effektiva processer/flöden - inklusive ett strukturerat förbättringsarbete. Att med hjälp av positiv återkoppling bidra till att alla medarbetare får en möjlighet att utvecklas till att nå sin potential. Fredrik har arbetat som egen konsult i 15 år. Dessförinnan hade Fredrik olika positioner som specialist och ledare inom bla SEB och vd i it-företag.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.