Banner image

Öppen kurs

Att leda och samordna utan att vara chef – Fortsättning

2 dagar

Om kursen

Ta nästa stora steg i din utveckling!

Är du beredd att utmana dig själv att fortsätta utvecklas som ledare och samordnare. Kursen bygger vidare på grundkursen och kommer att ge dig många värdefulla insikter, kunskaper och verktyg för att leda och motivera ännu bättre! Att leda och samordna är inspirerande! Det är ett jobb där er insats gör skillnad och bidrar till förbättringar. Exempel på utmaningar som måste kunna hanteras för att nå resultat: Att kunna fatta beslut, säga nej, hantera motstånd, ha en otydlig rollbeskrivning och motivera människor med olika kommunikationsstilar.

Vilka är dina utmaningar? Vad vill du förbättra som ledare och samordnare?

Under två intensiva dagar får du jobba med dina utmaningar och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Innan kursen gör du en Pussel- DISC färganalys som hjälper dig att förstå dina beteenden, din kommunikationsstil och hur du samspelar med andra. Under kursen jämför ni analyser, diskuterar och tränar på att leda och motivera i olika situationer. Du får feedback på hur gruppen uppfattar dig som ledare och stärker din självinsikt och din självkänsla. Kursen utvecklar även två viktiga förmågor för din roll, att kunna leda strategiskt och operativt för att uppnå mål. 


Innehåll

 • Nästa steg i din ledarutveckling?
 • Pussel DISC – analys av din ledarskapsstil.
 • Hur du fattar beslut och motiverar.
 • Jobba strategiskt med visioner och mål.
 • Bemöt olika personlighet- och kommunikationsstilar.
 • Utmana din grupp – frågemetodik.
 • Coachning i vardagen – lyft varje individ.
 • Våga vara tydlig – stå på dig och tacka nej.
 • Argumentera för din sak och bemöt motargument.
 • Förmedla obekväma budskap och beslut.
 • Hantera motstånd i förändringsprocessen.
 • Efter kursen – hur ska du behålla motivation och drivkraft.

  För vem
 • Detta är en kurs för dig som genomgått grundkursen ”Att leda och samordna utan att vara chef”. Du jobbar som projektledare, samordnare, arbetsledare eller har en annan ledande befattning – utan att vara chef. Du har jobbat en kortare eller längre tid och vill få ännu fler insikter, verktyg och metoder för att leda, samspela och motivera kollegor och andra aktörer för att uppnå era verksamhetsmål.

  Detta händer innan kursen:

  Några veckor innan kurs får du ett ”välkommen-mail”, där du får reda på plats, tider och annat du behöver veta inför kursen. Du får även fylla i en Pussel DISC – färganalys och direkt efteråt får du en personlig rapport skickad till din mailadress. I mailet står hur du ska läsa och tolka rapporten samt vad du ska förbereda innan kurstillfället. DISC modellen är unik i Sverige eftersom den är utvecklad av svenska forskare och beteendevetare utifrån svensk arbetskultur och arbetsförhållanden.

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Anmäl dig

  Kursdatum och info

  09:00-16:30

  14 900 kr ex. moms

  Anmäl dig

  Kursledare

  Jan

  Jan är en inspirerande utbildare och har arbetat som coach och föreläsare sedan många år. Han är expert på retorik, ledarskap och kommunikation. Jan är en mycket uppskattad utbildare med en unik förmåga att förmedla kunskap som deltagarna förstår, ser nyttan med och direkt kan tillämpa i praktiken. Han skräddarsyr varje uppdrag efter målgruppens behov och förväntningar. På hans kurser får du konkreta verktyg för hur du kan kommunicera, leda och använda retorik.

  Bra att veta om kursen

  Detta händer innan kursen:

  Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


  Detta ingår i kursen:

  Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


  Sedan:

  Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


  Mer om våra kurser:

  Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.