Banner image

Öppen kurs

Att leda och samordna utan att vara chef

2 dagar

 

Om kursen

Idag är det inte bara chefen som leder, även andra arbeten har ledande funktioner. Trots att du inte har formellt ledarskap behöver du verktyg och redskap för att ta dig an detta ansvar. Denna kurs är för dig som därför behöver kommunicera och motivera andra effektivt. Kursen ger dig kunskap, tips och idéer hur du kan göra i ditt dagliga arbete för att skapa en attraktiv kultur och agera som en bra och motiverande ledare. 

 

Du lär dig använda verktyg för att ge konstruktiv feedback, coacha och styra samtal och möten på ett effektivt och engagerande sätt. Du lär dig bemöta ”besvärliga” medarbetare och hantera konflikter på ett pedagogiskt sätt. Kursen innehåller övningar där du får träna och får feedback efteråt. Du får ökad förståelse för olika reaktioner hos dina medarbetare vid förändring och ger dig större säkerhet som ledare.

 

Innehåll

• Att leda utan formellt ansvar
• Dialogsamtal med frågemetodik
• Bygga fungerande team av individer
• Coachande förhållningssätt i vardagen
• Lyssna aktivt och ge feedback
• Effektiva möten som engagerar
• Att föra fram budskap som andra lyssnar på
• Hantera konflikter och ”besvärliga” medarbetare.
• Skapa en attraktiv kultur som motiverar

 

För vem

Detta är en kurs för dig som är projektledare, samordnare eller arbetsledare. För dig som har ett ansvar att nå verksamhetsmål genom att leda och motivera andra på din arbetsplats.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

13 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Jan

Jan är en inspirerande utbildare och har arbetat som coach och föreläsare sedan många år. Han är expert på retorik, ledarskap och kommunikation. Jan är en mycket uppskattad utbildare med en unik förmåga att förmedla kunskap som deltagarna förstår, ser nyttan med och direkt kan tillämpa i praktiken. Han skräddarsyr varje uppdrag efter målgruppens behov och förväntningar. På hans kurser får du konkreta verktyg för hur du kan kommunicera, leda och använda retorik.

Ann

Ann är en erfaren chefsutbildare med omvittnad pedagogisk och kommunikativ förmåga. Ann har en bakgrund inom kommunikation och flerårig egen chefserfarenhet.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.