Banner image

Öppen kurs

Chefens svåra samtal

1 dag

 

Om kursen

Att vara chef är såväl stimulerande som utmanande. Du ska leda dina medarbetare – din viktigaste resurs. Medarbetarna ska motiveras och utvecklas på bästa sätt. Som chef kommer du att ställas inför situationer som kräver att du ibland kritiserar eller ger negativa besked till dina medarbetare. Det kan handla om uppsägning, omplacering, prestation, attityd, personliga problem, alkohol och droger eller annat.

 

Under en dag fokuserar vi på att aktivt träna på samtal med svårt och jobbigt innehåll. Tillsammans jobbar och tränar ni deltagare och kursledaren med svåra samtal där ni deltagare är er själva i en situation tagen från verkligheten. Du får med dig en rad användbara verktyg som du kan använda i skapt läge på din arbetsplats. Detta är en utbildning där du får träna svåra samtal på ett mycket verkligt sätt.

 

Innehåll

  • Att våga ta tag i problemet och vara tydlig
  • Att ha på fötterna och vara förberedd
  • Vad är syftet, målet, delmålet, slutmålet?
  • Hur kan budskapet tas emot?
  • Att få igång en dialog
  • Om chefsrollen – ansvar och flexibilitet
  • Hur börjar och slutar jag?
  • Att lyssna, bekräfta och se mottagaren
  • Om möblering, kroppsspråk och röst
  • Att förstå processen och att allt kanske inte löser sig här och nu

Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

8 400 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Agneta

Agneta är konsult och coach inom kommunikation, röst, kropp och uttryck. Hon har över 20 års erfarenhet av arbete med ledarutveckling inom stora svenska företag såväl individuellt som i grupp. De viktiga beståndsdelarna i hennes arbete är retorik, ledarskap och icke-verbal kommunikation, där det personliga uttrycket står i centrum. Hennes metodik bygger på att kroppen, rösten och känslan ska stödja det budskap som förmedlas. Deltagarna tränas i att hitta och utveckla sitt personliga uttryck, sin säkerhet och lyhördhet i såväl röst och kropp som textmässigt och i ledarrollen. Hon är mycket uppskattad för alla sina övningar, sitt engagemang och stora kunnande. Hon har också en bakgrund som skådespelare som kommer väl till pass i de kurser hon utbildar i.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.