Banner image

Öppen kurs

Effektiv kommunikation - Praktisk retorik

Kursen för dig som vill öka din förmåga att övertyga, argumentera
och tala för din sak

Retorik är förmågan att locka andra att lyssna på dig och övertyga åhörarna. Kursen lär dig att kommunicera framgångsrikt och fånga åhörarnas intresse, engagera dem i ämnet och behålla deras uppmärksamhet. Du kommer att lära dig både strategiska och praktiska metoder som gör att du effektivt lär dig anpassa budskap och argument till alla målgrupper i olika sammanhang. Det gör att du framför dina åsikter och ditt budskap på ett effektivare sätt!

Om kursen

Detta är en praktisk utbildning där du tränar och lär dig använda retorikens verktygslåda, världens mest framgångsrika metod inom muntlig kommunikation. Under kursen jobbar vi med olika metoder och övningarnas svårighetsgrad stegras successivt. Vi lär dig analysera och anpassa ditt budskap efter syfte och målgrupp. Bygg en tydlig talstruktur, fånga åhörarnas intresse och bibehåll deras uppmärksamhet. Kursen innehåller flera praktiska övningar där du får konstruktiv feedback enligt ett system från deltagare och kursledare samt får konkreta råd på vad du kan förbättra.

Lär dig:

 • Behärska retoriska metoder för att öka kraften i din argumentation.
 • Effektiv förberedelse och planering.
 • Kommunikationens hörnstenar (ethos, pathos och logos) Förståelse för olika argument och dess effekt.
 • Variera språket och orden på ett genomtänkt och effektivt sätt.
 • Koppla känslor till det du säger för att fånga intresse.
 • Utveckla varumärket JAG med kroppsspråk och din röst.
 • Använda retoriska mallar som stöd.
 • Att använda argumentation som bygger på människans sätt att minnas.
 • Att du är ditt viktigaste verktyg.
 • Att vara kortfattad, klar och tydlig.

För dig som:

 • Lära dig retorikens strategier för att kommunicera effektivt.
 • Använda fler verktyg ur din retoriska verktygslåda.
 • Lära dig olika metoder för att kommunicera mer framgångsrikt .
 • Få en tydlig struktur i ditt budskap.
 • Upplevas som engagerad och trovärdig.

Nytta:

Du har lärt dig flera språkliga verktyg som ökar kraften i ditt budskap. Efter kursen har du ökat förmågan att analysera retoriska situationer. Du kommer att känna dig tryggare i din kommunikation. Du har en fördjupad kunskap om hur du kan effektivisera kommunikationen med retoriken som stöd.

 

 

 

2 dagar - Pris: 9 900 kr exkl. moms

 

 


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

9 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lars

Lars är en inspirerande utbildare och föredragshållare med mångårig erfarenhet av att arbeta med uppdrag i kommunikation, bemötande och sociala sammanhang. Han har också erfarenhet att arbeta med människor som arbetar med människor i utsatta situationer. Han utbildar och föreläser med både kompetens och en stor portion humor som resulterar i många lovord och nöjda kursdeltagare. Han är konsult, pedagog och utbildad inom psykoterapi. Lars vågar utmana, engagera och väcka tankar hos kursdeltagarna och att få deltagarna att tänja på sina gränser.

Jan

Jan är en inspirerande utbildare och har arbetat som coach och föreläsare sedan många år. Han är expert på retorik, ledarskap och kommunikation. Jan är en mycket uppskattad utbildare med en unik förmåga att förmedla kunskap som deltagarna förstår, ser nyttan med och direkt kan tillämpa i praktiken. Han skräddarsyr varje uppdrag efter målgruppens behov och förväntningar. På hans kurser får du konkreta verktyg för hur du kan kommunicera, leda och använda retorik.

Berndt

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.