Banner image

Öppen kurs

Excel - Fortsättningskurs

2 dagar

 

Om kursen

Fortsättningskursen i Excel vänder sig till dig som jobbar dagligen med Excel och hanterar större mängder data i Excel. Du bör också ha gått grundkursen i Excel eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper. Vi kommer att jobba med Excel 2016 på kursdagarna.

 

På kursen kommer vi att jobba med mer avancerade kommandon och funktioner. Du kommer att få jobba med flera kalkylblad samtidigt. Vi tittar och tränar på att se samband i stora kalkyler. Du kommer att få skapa och använda enklare makron. Under kursdagarna varvas teori med praktik.

 

Innehåll

 • Repetition av grunder, bladflikshantering och utskriftshantering.
 • Diagram och bilder- skapa, redigera och formatera.
 • Ändra diagram och kombinera diagramunderlag.
 • Excel-mallar, skapa, redigera- standard och automallar.
 • Skapa och redigera egna talformat.
 • Hantera funktioner och villkor, tidsfunktioner, datum, textfunktioner, leta-rad.
 • Att skapa definierade namn, redigera namn, använda namn i funktioner.
 • Använda inbyggd formatering, skapa, redigera och hantera.
 • Sammanställa data, länka data, konsolidera och delsummor.
 • Pivottabeller- skapa och redigera, anpassa, formatera, beräkna och skapa pivotdiagram.
 • Introduktion till makron- vad är VBA?
 • Spela in makro, köra redan inspelade makron.
 • Många råd-  tips och tricks.

 

För vem

För dig som vill fördjupa dina kunskaper i Excel


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

7 490 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Hans

Hans har många års erfarenhet med att utbilda i Microsoft Officepaket sedan början på 90- talet och hans främsta meriter ligger inom Excel, Word, Powerpoint och Outlook. Han har genomfört ett mycket stort antal utbildningar & seminarier i Microsoft Office olika programpaket hos både stora, mellanstora och små företag. Utöver detta så har han skapat många företagsanpassade mallar i Word och Excel. Kursutvärderingarna är alltid mycket positiva och utmärkande är Hans höga kunskapsnivå och pedagogiska förmåga. Han är en mycket uppskattad och kunnig utbildare

Patrik

En rutinerad pedagog som arbetat med datautbildning sedan början av 90-talet och som med entusiasm och glädje utbildat tusentals personer. Patrik är en utåtriktad person som tycker om att arbeta med människor. Som person uppfattas han som kompetent och förtroendeingivande. En viktig egenskap är förmågan att vara lyhörd för användarnas behov och att med ett konsultativt förhållningssätt fungera som rådgivare. Patrik är pedagogisk och förklarar saker på ett enkelt och avdramatiserat sätt. Patrik har genomfört ett mycket stort antal utbildningar & seminarier i Microsoft Office olika programpaket hos både stora, mellanstora och små företag.

Hugo

Anders

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.