Banner image

Öppen kurs

Förståelse för förändring

2 dagar

Om kursen  

Dagens samhälle medför att vi ständigt går igenom både stora och små förändringar, vilket påverkar både vårt privat- och yrkesliv. Ibland sker förändringarna på grund av något i vår omvärld som vi inte kan kontrollera och vi kan tvingas ställa om till följd av ny teknik, ändrade produktionsförhållande eller nya konkurrenter. Ibland uppstår behovet av förändring istället inifrån, då vi känner att vi vill göra något annorlunda. Kursen ”Förståelse för förändring” ger dig värdefulla verktyg för att hantera förändring och gör dig mer mottaglig för att kunna genomföra önskade ändringar i din tillvaro.

Innehåll  

Genom utbildningen får du en grundläggande förståelse för de olika faserna vi går igenom vid en förändring, samt verktyg för att både förbereda oss inför och genomföra förändringar. Upplägget består utav följande delar:

Föreläsning & Workshop: Fyrarummaren – en teori om förändring  

- Vi kommer gemensamt att bygga upp teorin om Förändringens fyra rum (Fyrarummaren).. Du får en grundläggande förståelse för vad som händer med oss på ett känslomässigt plan när vi rör oss igenom de “fyra rummen” samt möjligheten att sätta egna ord på det som sker.

Föreläsning: ”Omställning på 365 dagar”  

- I denna föreläsning kommer du få följa med på en “förändringsresa” under ett (1) år. Berättelsen har sitt ursprung i verkliga händelser och kommer att synliggöra vikten av förståelse för förändring som en framgångsfaktor för att kunna genomföra förändringar på ett tryggt och effektivt sätt.

Workshop: Kartläggning av livsområden  

- Du kommer få hjälp att identifiera de livsområden i ditt liv som blir utgångspunkten för det förändringsarbete du kommer påbörja.

Föreläsning: Om resurser, hinder och motgångar  

- Alla förändringar innebär hinder och motgångar. Stora som små. Det är också detta som ofta bidrar till att vi stannar och blir kvar i det gamla. Därför är det också viktigt att vi både ser och förstår vilka resurser vi kan använda oss av när det “tar emot”.

Workshop: Planering, organisering och genomförande av förändring  

- Vi går igenom olika verktyg för att skapa en struktur för att systematiskt följa upp de förändringar du vill genomföra. Vi kommer även titta på hur dessa verktyg kan utgöra ett stöd för dig att planera och organisera ditt förändringsarbete. Verktygen kan både vara analoga och digitala.

Workshop: Uppföljning, reflektion och lärande  

- All förändring innebär möjligheter att lära nytt. Om sig själv, andra och vår omvärld. Genom att regelbundet följa upp, reflektera och dra lärdomar skapar vi förutsättningar för ett livslångt lärande. Tillsammans går vi igenom kursens innehåll och kopplar till egna erfarenheter.

Målgrupp  

För dig som vill öka din mottaglighet och förståelse för förändringar.

Omfattning  

2 heldagar. Kursen kan även pågå över längre tid (1-3 mån) med stöd till hel grupp och/eller individuellt stöd.

Utbildningsmål  

Att skapa ökad förståelse och mottaglighet för förändring, vilket ger deltagarna större möjlighet att implementera förändringar med goda resultat.

Diplom  

Kursdeltagaren erhåller efter godkänt skriftligt prov ett personligt kursintyg.

Investering  

Kursmaterial, frukost, lunch, eftermiddagsfika samt kursintyg efter genomförd utbildning ingår i priset.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

8 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Peter

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.