Banner image

Öppen kurs

Jämställdhet och mångfald

1 dag

 

Om kursen

Idag talar vi om jämställdhet och mångfald som en självklarhet. Hur är det och hur fungerar det i praktiken? Är detta något som ”andra” jobbar med och är bra på? Eller kanske kommer det sist på agendan? Vad kan och bör alla medarbetare känna till och göra för att skapa en öppen, tillåtande och modern arbetsplats?

 

Detta är kursen du och ni behöver för att kunna jobba vidare med jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen. Du kommer att få grundläggande kunskaper om värderingar, fördomar och diskrimineringar. Och hur man kan bryta, förändra och skapa förståelse för mänskliga olikheter och andra kulturer. Hur man gör för att låta jämställdhetsarbetet vara en del av vardagen på dagens arbetsplatser. 

 

Innehåll

  • Vilka fördomar och föreställningar har vi på våra arbetsplatser idag, hur kan vi förändra?
  • Om normer och värderingar
  • Reflektioner och kunskap baserat på våra värderingar
  • Vad säger diskrimineringslagen?
  • Vad är skillnaden på kultur och personlighet?
  • Hur kan vi anpassa oss till en ny kultur?
  • Vi tar fram en jämställdhetsplan och en icke-diskrimineringsplan
  • Vad är jämställt ledarskap?
  • Hur gör vi en kvalitetssäkring för jämställdhet

 

För vem

Kursen riktar sig till dig som jobbar med jämställdhet och mångfald på din arbetsplats i kommuner, landsting eller annan offentlig verksamhet och organisation.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

6 700 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lars

Lars är en inspirerande utbildare och föredragshållare med mångårig erfarenhet av att arbeta med uppdrag i kommunikation, bemötande och sociala sammanhang. Han har också erfarenhet att arbeta med människor som arbetar med människor i utsatta situationer. Han utbildar och föreläser med både kompetens och en stor portion humor som resulterar i många lovord och nöjda kursdeltagare. Han är konsult, pedagog och utbildad inom psykoterapi. Lars vågar utmana, engagera och väcka tankar hos kursdeltagarna och att få deltagarna att tänja på sina gränser.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.