Banner image

Öppen kurs

MI-Motiverande samtal - Introduktion

1 dag

 

Om kursen

Har du som samtalsledare någon gång känt att du fastnat i dömande och argumentation utifrån dina egna värderingar, och trott dig veta vad personen behöver? Motiverande samtal (MI) är ett förhållningssätt och en metod som används när du pratar med människor som behöver förändring. MI hjälper dig att tala och samtala på ett sätt så människor själva kan förändra sig. Klimatet är respektfullt med en icke-dömande atmosfär där personen är accepterad precis som den är och själv får bestämma förändringstakten. MI är en starkt växande metod inom många professioner som väcker och förstärker människors inre motivation till förändring.

 

Denna endags introduktionsutbildning i MI ger dig en förståelse om metoden och en god utgångspunkt för att lära dig mer. Teori varvas med praktisk tillämpning under hela dagen.

 

Innehåll 

  • MI-andan, förstå, träna på och tillämpa förhållningssättet i motiverande samtal
  • MI faserna; engagera, fokusera, framkalla, och planera
  • Att lyssna aktivt, reflektera, ställa frågor och sammanfatta (BÖRS)
  • Känna igen och möta ambivalens
  • Framkalla och motivera till förändringsprat
  • Hantera motstånd inför förändring
  • Hur du hjälper människor att öka sin tro på förmågan och möjligheten till förändring.

 

För vem

Den här kursen vänder sig till dig som i yrkeslivet har ett behov av bra samtalstekniker och verktyg när det gäller att motivera människor till förändring. 

 

 


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

3 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lars

Lars är en inspirerande utbildare och föredragshållare med mångårig erfarenhet av att arbeta med uppdrag i kommunikation, bemötande och sociala sammanhang. Han har också erfarenhet att arbeta med människor som arbetar med människor i utsatta situationer. Han utbildar och föreläser med både kompetens och en stor portion humor som resulterar i många lovord och nöjda kursdeltagare. Han är konsult, pedagog och utbildad inom psykoterapi. Lars vågar utmana, engagera och väcka tankar hos kursdeltagarna och att få deltagarna att tänja på sina gränser.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.