Banner image

Öppen kurs

Projektledning 2 - Ledarskap i projekt

 

2 dagar

 

Om kursen  

Kursens syfte är att praktiskt träna deltagarna i alla ingående moment i ledarskapet i projekt och fokuserar på de så kallade mjuka delarna i projektledarskapet.

Lyckade projekt handlar om metodiskt arbetssätt, en skarp verktygslåda, ordning och reda samt en stor portion sunt förnuft. Projektets grunder är dess planering, men ska man stötta medarbetarna i projektet måste man som ledare ha de insikter kring vad som motiverar, driver och engagerar de som är involverade i projektet. När kommunikationen fungerar är projektets alla intressenter engagerade och förstår sin roll för att projektet ska lyckas. Alla projektdeltagare vet vad de ska göra och när - och framför allt varför!

 

 Innehåll

 

 Motivation och förändring

 • Struktur och kultur – en modell för att förstå och hantera förändring!
 • Konkreta sätt att motivera ett team – EQ i ledarskapet.
 • Förväntningars betydelse.
 • Hur tillvarata och utveckla dina egna och andras beteenden, styrkor och olikheter.

Möten

 • Hur formulera budskap för att få personlig genomslagskraft.
 • Mötets syfte och förväntade resultat.
 • Effektiva möten med dialog.

Gruppers utveckling

 • Gruppens utvecklingsfaser - IMGD.
 • Skapa bra normer för ett bra samarbete.

Det personliga ledarskapet

 • Att ge konstruktiv kritik.
 • Konflikter – Hur förstå och hantera olika typer av konflikter.
 • Olika ledarstilar bidrar till olika prestation beroende på situation och person.
 • Feedback – både ge och ta.

 

För vem

Kursen vänder sig till personer som genomgått Kursakademins ”Projektledning 1 - Grundläggande projektledning” eller motsvarande kurs. Du kan också ha jobbat som projektledare under lång tid.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

12 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Eva

Eva har jobbat som konsult sedan början av 80-talet. Hon har stor erfarenhet från de flesta branscher och har tränat ledare på alla nivåer, säljare och olika kategorier medarbetare med målet att förbättra kommunikation, samarbete och prestation. Eva genomför utbildningar på ett inspirerande sätt med mycket inslag av konkreta tips och råd och med en stor portion humor. Hon håller engagemanget uppe hela tiden och deltagarna brukar kunna omsätta utbildningens innehåll direkt i den egna verkligheten.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.