Banner image

Öppen kurs

Smart kommunikation för ledare

2 dagar

 

Om kursen  

En stor del av din vardag som ledare handlar om kommunikation. För att skapa bästa tänkbara förutsättningar för dig och dina medarbetare att skapa goda resultat och utveckla trygga, öppna relationer är din förmåga att kommunicera avgörande.

 

I denna praktiska ”hands-on” kurs får du lära dig hur du är tydlig, lyhörd, skapar dialog och goda relationer i olika situationer. Du får lära dig hur du skapar motivation och ansvarstagande och hur du hanterar medarbetare som inte gör det de ska. Hur du bemöter en missnöjd eller arg medarbetare. Hur du tar upp känsliga personliga frågor. Hur du löser och konfronterar jobbiga konflikter eller oacceptabla beteenden. Hur du hanterar frågetekniker och aktivt lyssnande samt hur du ger konstruktiv feedback.

 

Detta är kursen där du som ledare får verktyg och tekniker för olika typer av situationer och samtal. vad som är viktigt att tänka på, hur du förbereder och genomför samtal och prat, hur du hanterar samtalspartnerns reaktioner. Du får en kommunikativ verktygslåda som ledare. Efter den här kursen vet du hur du handskas med rollen som den smarta kommunikativa ledaren på bästa sätt.

 

 Innehåll

 • Hur ditt beteende och sätt att kommunicera påverkar andra och hur deras beteende påverkar dig?
 • Besvärliga beteenden vs besvärliga personer – förhållningssätt i kommunikation.
 • Coachande kommunikation.
 • Problemlösande och konflikthanterande samtal.
 • Utvecklande, motiverande samtal.
 • Ge och ta emot feedback.
 • Relationsstärkande kommunikation.
 • Ge svåra besked.
 • Samtal om personliga problem.
 • Hantera missnöje och negativism.
 • Hur du sätter gränser och är tydlig.
 • Hur du använder frågetekniker och aktivt lyssnande för att skapa förståelse och finna lösningar.
 • Hur du skapar gemensamt ansvarstagande för situationen och samtalet med din motpart.
 • Hur du använder samtalsmodeller och strukturer för kommunikation.

 

För vem

Kortare teoripass varvas med mycket praktisk samtalsträning där reflektion och konkret feedback kring samtalen ger fördjupad förståelse för hur du kan utveckla ditt sätt att kommunicera.


Anmäl dig

Kursdatum och info

09:00-16:30

12 900 kr ex. moms

Anmäl dig

Kursledare

Lotta

Lotta är lärare, beteendevetare, relationspedagog och coach. Lotta har föreläst, inspirerat och utbildat vuxna i olika sammanhang under många år. Som utbildare är Lotta professionell, karismatisk, kunnig, tydlig och lyhörd. Lotta har en lång och bred yrkeserfarenhet samt ledarerfarenheter från offentligförvaltning och näringslivet. Hennes passion är att göra det svårgripbara hanterligt och konkret eftersom hon vet att människor vill och kan.

Bra att veta om kursen

Detta händer innan kursen:

Några veckor innan kursen får du ett "välkommen-mail", där du får info om plats, tider, kursledare och om det är något annat du behöver veta innan kursen


Detta ingår i kursen:

Vår ordinarie lunch, kaffe och fika ingår i kursavgiften. Du får kursmaterial, anteckningsblock och penna på plats.


Sedan:

Vid kursens slut får du en utvärdering att fylla i och ett diplom att ta med hem. Har du några andra frågor? Kontakta oss här på kontoret.


Mer om våra kurser:

Hjärnan och kroppen vill ha roligt för att lära sig, därför ser vi till att det blir kreativt och kul. Vi vet att många människor säger att "tiden gick alldeles för fort", och då har man haft kul och lärt sig. Du kommer vara delaktig i övningar, uppgifter och aktiviteter eftersom det är då man lär sig bäst. Du kommer att uppelva att tempot tidsvis kommer vara högt, bara för att du ska få lära dig så mycket som möjligt. Så välkommen till en inspirerande engagerande och kunskapshöjande kurs.